NOX Cycles E-kolesa | ELPEC eBikes
28. februar 2022

NOX Cycles E-kolesa | ELPEC eBikes

Teden začenjamo v podobnem slogu kot prejšnjega. Predstavljamo vam kolesa NOX, katerih podjetje je tesen poslovni partner izdelovalcev Fazua motorjev. Tako NOX kot Fazua sta manjši podjetji iz Nemčije, ki dokazujeta, da velikost podjetja ni vse. Napredek izhaja iz manjša skupine "obsedencev", ki razmišljajo drugače in upajo podvomiti v "status quo". Prejšnji teden so se v poslovalnici že znašla prva rabljena NOX kolesa (vredno si jih je ogledati v živo!), kmalu pa pričakujemo pošiljko novih svetlečih NOX-ov, ki bodo drvela po slovenskih pobočjih.

Nemški dizajn in avstrijska kvaliteta

Podjetje NOX se je javnosti predstavilo leta 2004 v Berlinu. Razviti so želeli pravo konkurenčno kolo in niso želeli iskati kompromisov pri sestavu in komponentah na kolesu. Javnosti so želeli ponuditi kolo, ki ga lahko tudi tisti najhitrejši kolesarji brez zadržkov zapeljejo po najzahtevnejših progah.  Na trg so se umestili kot butični proizvajalec tehnično naprednih enduro in downhill koles.

V letu 2015 so svoje ambicije prestavili v svet električnih koles. Kot trgovina, specializirana za električna kolesa, smo veseli in spoštujemo napredno razmišljanje pri podjetju NOX. Razumejo obseg trga in začutili so njegovo rahlo razdvojenost. Trenutno imamo na trgu dva pola strank. Eni, ki jim električnokolo odklepa nove razsežnosti in svoje kolo peljejo na izlete daljše od sto kilometrov ali dva tisoč višinskih metrov. Spet drugi pa želijo podvojiti število odpeljanih trailov, vendar ne želijo izgubiti tistega pristnega občutka lahkega kolesa. Zato iščejo kolesa z manjšim dometom in manj asistence. NOX je zato predstavil dve liniji. NOX HYBRID serijo, ki je sestavljena iz klasičnih e-koles z 500 Wh in več baterijami in NOX HeLIUM, ki uporablja izredno lahke Fazua motorje za bolj pristen občutek na e-kolesu.

Leta 2017 so svojo produkcijo prestavili v avstrijski Zillertal. Okoliške Alpe so odličen teren za preizkušanje novih kreaciji razvojne ekipe. Veliko strateško prednost pa predstavlja neposredna bližina mnogih dobaviteljev komponent e-koles, kot so Brose, Fazua in ZF Micromobility. S tem postane integracija nove tehnologija v NOX e-kolesa toliko lažja in boljša.

NOX kolekcija

NOX kolekcija je deljena na dve seriji: THE NEXT GENERATION 3.0 in E-VOLUTION 2.0.

THE NEXT GENERATION 3.0

Vsa kolesa v liniji THE NEXT GENERATION 3.0 so produkt večletnih izkušenj in povratnih informacij team riderjev in kupcev. Robusten izgled dopolnjujejo skrbno izbrane komponente. Geometrija kolesa je prilagojena dodatni teži, zato so kolesa lepo okretna. Motorja Brose Drive S in Sachs RS poskrbita, da noben vzpon ni previsok in nobena destinacija predaleč.

V kolekcij lahko najdete:

THE E-VOLUTION 3.0

Nova linija HeLIUM koles je osnovana okoli FAzua ultra lahkih motorjev - skupaj z karbonskim okvirjem je po teži sodeč težko opaziti, da gre za električno kolo. Znotraj kolekcije so tri kolesa. All-mountain kolo, enduro kolo in mestno kolo Metropolis. Celotna kolekcija je namenjena aktivnemu e-kolesarju, ki želi okretno kolo in dvojne prekolesarjene višinske metre.

V kolekcij lahko najdete:

Preveri zalogo NOX e-koles iz naše ponudbe