Malaguti Bicycles | ELPEC eBikes
28. februar 2022

Malaguti Bicycles | ELPEC eBikes

V zadnjih nekaj letih je mogoče opaziti velik interes večjih podjetji, ki se ukvarjajo z motociklizmom (KTM, Husqvarna...), za odločitev za vstop na trg e-kolesarstva. Velika količina izkušenj, dobrih odnosov z dobavitelji in veliko finančno zaledje jim omogoča hiter in učinkovit razvoj. Za podobno zgodbo so se odločili pri Malaguti Bicycles, katerih e-kolesa krasijo naše police. Marsikdo, ki prvič sliši za ime Malaguti, ga hitro poveže z italijanskim proizvajalcem motorjev. Predlani so v podjetju otvorili nov segment, ki v sodelovanju z nemškim podjetjem Corratec in Bosch eBike systems ustvarja e-kolesa. Poleg logotipa si e-kolesa in motorji delijo dizajn, kvaliteto in vzdušje, ki ga želijo pričarati. Sami to vzdušje opisujejo kot "The Spirit of Bologna" (Duh mesta Bologna).

Začetki podjetja Malaguti

Na naše lastno presenečenje smo ob raziskavanju zgodovine podjetja izvedeli, da je Malaguti v začetku proizvajal kolesa, vse do leta 1958. Slogan The Spirit of Bologna izvira iz rojstnega kraja podjetja, kjer je italijanski mehanik Antonio Malaguti odprl manjšo delavnico. Sprva so se ukvarjali s preprodajo in popravili koles, kasneje pa so prešli v proizvodnjo koles. Antonio je bil tudi sam strasten kolesar, kar je močno vplivalo na razvoj in obstoj znamke. Kasneje se je Malaguti popolnoma usmeril v svet motociklizma. Ob devetdesetletnici podjetja so se odločili obuditi duh njihovega ustanovitelja z novim segmentom električnih koles - Malaguti Bicycles.

Malaguti Bicycles kolekcija

Nemški inženiring in italijanski dizajn sta ključna elementa Malagutijeve nove kolekcije e-koles. Že svoje prvo leto na tržišču so predstavili precej obsežno linijo koles, ki dobro pokrivajo potrebe uporabnikov. Tako lahko Malaguti e-kolesa najdete tako v mestu, kot tudi v hribih in nekje vmes. Celotna kolekcija je opremljena z Boschevimi pogonskimi sklopi.

Bolonina in Pescarola

Namenjeni vožnji po mestu, vozniku omogočata udobno pokončno držo. Kot se spodobi sta opremljeni z blatniki in lučmi za bolj varno in čisto vožnjo. Zadnje kolo ima integriran tudi prtljažnik.

Bolonina je naše kolo leta 2021. S posebno ceno smo našim zvestim kupcem zagotovili izredno dostopen vhodni rang kolesa, z preverjenim Bosch pogonskim sklopom. Zunanja baterija z 400Wh, ki je lepo vključena v dizajn kolesa in motor z izhodnim navorom 40Nm je kos vsem preprekam, ki jih srečamo v mestu in okolici.

Pescarola je v novem koledarskem letu prejela nadgradnjo v kapaciteti baterije na 625Wh. Pescarola je višje zmogljiva oblika e-kolesa Bolonina, baterija je tukaj integrirana v okvir e-kolesa. Izhodni navor kolesa znaša 50Nm.Obe kolesi sta opremljeni z vzmetenimi sedežnimi podporami za bolj udobno vožnjo.

Cortina in Carezza

Iskanje razgledov, doseganje novih nepredstavljivih razdalj in osvajanje novih vrhov, to je smisel trekinga. Močnejši motor, večja kapaciteta baterije in rahlo bolj športna, a še vedno udobna drža.

Carezza pokrovom spodnje cevi skriva 500Wh baterijo, ki ga poganja motor z 85Nm navor. Blatniki, prtljažnik in svetila so vključena v precej atraktiven paket za raziskovanje narave.

Cortina se ponašaz integrirano baterijo 750 Wh, ki jo boste le stežka izpraznili in Boschevim motorjem Performance Line CX z 85 Nm. S tem kolesom resničnonobena destinacija ni predaleč.Obe kolesi obstaja v dveh izvedbah: z nizko in visoko zgornjo cevjo okvirja.

Brenta

Vas kličejo gozdne poti, novi vrhovi, čaj na vrhu vzpona?

Brenta je prednje vzmeteno Malagutijevo e-kolo. Predstavlja segment cross-country koles. 625Wh baterija in 85Nm Performance Line CX motor vas bosta težko pustila na cedilu. Čiste linije in bel dizajn ujamejo marsikatero oko. Še posebej na vrhu vzpona, ki je z navadnim kolesom komaj izvedljiv.

Civetta

Brenta se vam zdi zanimava, vendar na poti navzdol radi zavijete čez kašno korenino ali kamen. Potem je smiselno preveriti polnovzmeteno kolo. Kolo Civetta predstavlja "All-mountain" segment kolekcije in ima dve izvedbi:

Civetta FS 6.0 mlajši član gorske družine Malaguti ima 500Wh baterijo s Performance Line CX motorjem, vzpon skratka ni problem. Sunitur poskrbi za vzmetenje in Shimano 10-stopenjski menjalnik pa za preverjeno in predvidljivo menjavanje prestav.

Civetta FS 6.1 srednji član družine ima nekoliko večjo baterijo z 625 Wh. Za vzmetenje poskrbi RockShox. Pri izbiri zavor in gonilnega sklopa so se odločiliza preverjeno možnost - Shimano. V zadnjem času smo na tem kolesu preživeli, kar nekaj časa in lahko povemo, da se odlično obnese na trailih ljubljanskega Golovca.

Superiore LTD

Enduro mašina, glava družine gorskih koles Malagutija. Pri opremljanju

Superior LTD-a se zares niso zadrževali. Zlata Kashima sedežna opora, vilice in zadnja vzmet. XT gonilni sklop in zavore so zlati standard industrije. Verjetno niti ni potrebno omeniti, da je opremljen z najboljšim, kar ponuja Bosch - Performance Line Cx in PowerTube 625.

Oglej si našo ponudbo Malaguti e-koles