Kateri nosilec za kolo kupiti v letu 2022? (najboljši nosilec za kolo)
19. oktober 2022

Kateri nosilec za kolo kupiti v letu 2022? (najboljši nosilec za kolo)

Uvod

Kupili ste električno kolo in zdaj ste vi in on pripravljeni, da se odpravite na pot in raziskujete prelepe kotičke tega sveta - dobrodošli v klubu! Skoraj ste končali s sprejemanjem vseh teh velikih odločitev, povezanimi z vašim kolesom. Zdaj pa je čas, da poiščete le še nosilec za vaše kolo.

Nosilec za kolo je vrsta kolesarskega dodatka, ki se pritrdi na vozilo za prevoz enega ali več koles. Pogosto, ko ljudje slišijo besedno zvezo “nosilec za kolesa”, si predstavljajo nosilec, ki se pritrdi na kolo, ali nosilec za parkiranje koles. Medtem, ko se ti prav tako štejejo med nosilce za kolesa, lahko v naši ponudbi najdete nosilce za kolesa, ki se pritrdijo na vozila, da prevažajo vaše kolo ali zbirko koles, kamorkoli vas kompas vodi. 

 

nosilec za kolo

Zakaj kupiti nosilec za kolesa?

Kot celota so nosilci za kolesa vredni svojega denarja, saj je tako potovanje s kolesom veliko bolj prijetno. Najpomembneje pa je, da vam bodo prihranili čas in potrpljenje, ko se boste odpravili na pot. Z njimi se lažje osredotočite na uživanje v pustolovščini, ki je pred vami, hkrati pa zaščitite svoje kolo in notranjost avtomobila pred poškodbami zaradi nakladanja in razkladanja iz prtljažnika.

Če nameravate skozi leto (ali poleti) dokaj redno kolesariti, vam bo nosilec za kolo na avtu nadvse koristen. Odvisno od tega, kateri nosilec za kolesa najbolje ustreza vašemu avtomobilu, ga boste lahko na njem pustili skozi vso sezono. Ko to storite, postane logistika izjemno enostavna.  

Čas, ki ga potrebujete, da pripravite avto, razstavite kolo, ga nežno postavite na pravo mesto, se igrate s krmilom in tako naprej, se šteje v čas, ki ga porabite do poti, kjer boste začeli raziskovati. Z nosilcem za kolesa tako prihranite 15-20 minut, ki jih lahko porabite pri vožnji kolesa ali pri uživanju vaše najljubše pijače po zaključku vožnje. 

Tudi vi boste opazili in pozdravili to olajšanje. Vprašanje je le, kako pogosto se običajno vozite ali nameravate voziti. Nekateri kolesarji v povprečju opravijo 3-4 vožnje vsak teden. Drugi lahko opravijo le eno veliko vožnjo na leto. To je povsem odvisno od vaših potreb.

Kdaj uporabiti nosilec za kolesa?

Ali naj nosilec za kolo obdržite na avtu, je odvisno od osebnih želja in konstrukcije nosilca. Nekateri menijo, da je v redu, če ga imate montiranega vse leto, saj ne povzroča motenj, ko ga ne uporabljate, medtem ko drugi menijo, da lahko, če ga imate vedno nameščenega, povečate možnosti, da ga ukradejo ali da ta opraska avto. 

Splošen nasvet je, da če se zdi, da stojala naslednjih nekaj dni, tednov ali celo mesecev ne boste potrebovali, je bolje, da ga odstranite in tako rekoč "pustite počivati". Ne glede na to, ali ga uporabljate ali ne, bosta dobra nega in vzdrževanje vedno podaljšala življenjsko dobo vašega kolesa in njegovega nosilca.

Odločitev je odvisna od vašega življenjskega sloga in tega, koliko uporabljate nosilec za kolo, da ugotovite, ali je v redu, da nosilec za kolo pustite na avtu.

Večina proizvajalcev verjame, da je kljub njihovem agresivnemu testiranju in jamstvu, puščanje nosilca za kolo nameščenega 24/7, hiter način za zmanjšanje življenjske dobe vašega nosilca za kolo. Splošno mnenje je, da ga ob daljši neuporabi odstranite z avta, saj se bo, če ga boste pustili nameščenega, hitreje obrabil.

Kateri nosilec za kolesa kupiti?

Ob iskanju nosilca za kolesa, je najbolje, da začnete z naslednjim vprašanjem: kje na avtu želite kolesa sploh prevažati? V svetu avtomobilskih nosilcev lahko izbirate med tremi lokacijami: prtljažnik, kljuka in streha. V ELPEC E-bikes so vam na voljo nosilci, ki se montirajo na kljuko. Prednosti nosilca za kolo za na prtljažnik obravnavamo spodaj.

Nosilec za kolesa za na prtljažnik

  • Enostaven za namestitev in odstranitev iz avtomobila.

  • Neprimerljiva združljivost in vsestranskost za kolesa.

  • Za prevoz 1-4 koles, odvisno od modela.

  • Lahek in enostaven za shranjevanje.

  • Kompaktna rešitev za prevoz koles.

  • Prevaža kolesa iz zgornje cevi.

Pri prevažanju električnega kolesa pa morate pomisliti še na nekaj stvari. Izbrati morate namreč nosilec, ki je združljiv z električnimi kolesi. Najprej je pri nosilcu pomembna sposobnost prenašanje teže kolesa, nato zmožnost prevoza niza oblik okvirjev e-koles, in možnost obremenitve bližje tlem. 

Nosilci za kolesa, ki jih najdete v naši ponudbi pokrivajo vse naštete stvari.

 

najboljši nosilec za kolo

Kako namestiti nosilec za kolesa?

Nakup nosilca za kolo ne bi smela biti vaša edina skrb pri zavarovanju vašega kolesa. Ključnega pometna je tudi, da znate nosilec za kolo uspešno namestiti na vaš avto. Če nosilec za kolo ni pravilno nameščen, lahko poškoduje vaš avto in kolo.

Izbira pravega nosilca za kolo za vaš avto je zelo pomembna. Združljivost in prileganje nosilca za kolo lahko zagotovita stabilnost in maksimalno varnost vašega kolesa. Upoštevati morate vrsto avtomobila, ki ga imate, in velikost nosilca, ki ga potrebujete.

Če uporabljate nosilec za kolo, ki se montira na kljuko, morate najprej izmeriti velikost kljuke. V večini primerov imajo kljuke adapter za 5 centimetrski sprejemnik nosilcev. Če vaša kljuka na avtu nima te velikosti, lahko odstranite adapter, da bo kljuka na avtu združljiva z vašim nosilcem za kolo.

Nato lahko odstranite pokrovček na kljuki in jo dvignete. Tokrat morate stojalo potisniti v sprejemnik vlečne kljuke in za varnejšo namestitev uporabiti vijake in zaklepne podložke.

Za bolj varno pritrditev lahko uporabite dodatne trakove. Ko dodate več varnosti, je pomembno preveriti stabilnost pritrditve. To storite tako, da stojalo sunete v vse smeri. Okvir kolesa poprimete z obema rokama in stresete stojalo. Če se nosilec premika vzdolž boka avtomobila, pomeni, da ste nosilec za kolo pravilno namestili.

Kje kupiti nosilec za kolesa?

Iščete varen in zanesljiv nosilec za kolo? V naši spletni trgovini in centrih e-koles imamo na zalogi nosilce svetovnih proizvajalcev Thule in Topeak za namestitev na streho, kljuko ali prtljažnik. Preverite jih spodaj!

Nosilci za kolesa, ki jih imamo v ponudbi so strokovno zasnovani za varen in enostaven transport vašega kolesa. Ne glede na to, ali imate strast do cestnega kolesarjenja ali družinskih kolesarskih počitnic – za vas imamo nosilec za kolesa za vsakega kolesarja.

Nosilce za kolesa lahko kupite na spletni strani, kjer se nahajate sedaj, ali pa v enem od naših centrov e-koles. Tam vam ponujamo tudi testne vožnje, svetovanje in prijazen nasvet. 

Je nosilec za kolo, ki ga želite na zalogi v vam najbližjem centru e-koles ali v spletni trgovini? To lahko preprosto preverite s klikom na želeni nosilec za kolo, podrsate z miško po strani navzdol, kjer je prikazana razpredelnica zaloge v spletni trgovini, v Ljubljanski, Mariborski in Šempetrski poslovalnici.

V spletni trgovini vam ob nakupu nosilcev za kolo (in ostalih izdelkov) v vrednosti nad 100 € zagotovimo brezplačno dostavo in 30 dni za vračilo izdelkov.