Bosch Nyon - Prvi res pametni e-Bike prikazovalnik? | ELPEC eBikes
28. februar 2022

Bosch Nyon - Prvi res pametni e-Bike prikazovalnik? | ELPEC eBikes

V današnjih časih so pametni telefoni postali nepogrešljiv del naših življenj, saj se v majhni napravici skriva tako rekoč vse – z njimi lahko posnamemo skoraj profesionalne fotografije, nanje prejemamo e-pošto, brskamo po spletu, komuniciramo preko raznih aplikacij in smo že skorajda pozabili na njihovo osnovno funkcijo - z njim lahko tudi kličemo. Seveda se je ta trend prenesel tudi na druga področja tehnologije, kot so pametne ure in podobno. Pred kratkim je Boschev e-kolesarski oddelek predstavil koncept uporabe SmartphoneHub-a, kjer celoten e-pogonski sklop upravlja mobilni telefon e-kolesarja. Mnogi kolesarji imajo zaradi strahu pred izgubo telefona pomisleke, da bi na krmilo e-kolesa pritrdili svoj mobilni telefon.

Bosch predstavlja novo rešitev - novi Nyon.

Novi Nyon omogoča intuitivno in napredno komunikacijo z vašim e-kolesom. Interakcija z napravo postane popolnoma enostavna, zaradi zaslona na dotik, ki je prilagojen na uporabo s "swipe fingerjem" (poseben material na kazalcu kolesarske rokavice, ki omogoča lažjo uporabo zaslonov na dotik). Prenovljen zaslon ima visoko resolucijo in odličen barvni kontrast za bolj jasno sliko. Poseben proti-refleksijski premaz poskrbi, da se ekran ne blešči, hkrati pa omogoča uporabo polarizacijskih očal. Priključki na pogonski sistem so enaki predhodnemu Kiox-u, kar poskrbi za enostavno nadgradnjo.

Indiviudalni pogledi (ang. "Individual screens")

  • Novi Nyon vam omogoča več tematsko opredeljenih pogledov. Med pogledi lahko s prstom preskakujete, vsak pogled se osredotoča na en skupek parametrov in tako lahko izbiramo med:
  • Ride screen - osnovni zaslon, ki smo ga navajeni že iz drugih modelov Bosch prikazovalnikov.
  • Ride data screen - tu si lahko bolj natančno ogledate podatke o trenutni vožnji.
  • Evaluation screen - prvi zaslon, ki vam daje vpogled v zgodovino rabe vašega e-pogonskega sklopa.
  • Map screen - pogled, kjer lahko upravljate navigacijo.
  • eMTB screen - pogled prilagojen gorskemu kolesarjenju, ki s pomočjo vgrajenega inklinometra kaže naklon vzpona/spusta in podaja natančno nadmorsko višino.
  • Status screen - v tem pogledu upravljate povezovanje z zunanjimi napravami
  • Custom screen - izdelate si lahko tudi svoj personaliziran pogled
  • Fitness screen - glede na vnesene biometrične podatke vam Nyon izračuna porabljene kalorije in podobno.
Povezljivost in GPS

Vgrajen GPS omogoča natančno določanje vaše lokacije, kar odlično deluje v kombinaciji z naloženo navigacijo. Preko eBIke CONNECT si lahko na vaš prikazovalnik prenesete zemljevid vaše regije. Poleg tega lahko preko aplikacije načrtujete poti, na večjem zaslon pregledate statistiko vašega e-kolesa, omogoča pa vam tudi nastavitev novega voznega načina (stopnje).