10 razlogov za nakup e-kolesa | ELPEC eBikes
07. februar 2022

10 razlogov za nakup e-kolesa | ELPEC eBikes

Dejstvo, da E-kolesa postajajo vse bolj popularna ni skrivnost. Mladi, stari, v mestu in na podeželju, se odločajo za prestop iz tradicionalnega načina kolesarjenja, na kolesarjenje s pomočjo elektro motorja. Kar je nekoč veljalo za nišo, danes predstavlja trend. Kaj torej E-kolo naredi tako privlačno uporabnikom?

1. Okolju prijazno

Uporabniki električnih koles prispevajo k ohranjanju okolja, še posebej, če e-kolesa uporabljajo na dnevni bazi. Kar polovica poti z avtomobilom, je namreč dolgih manj kot 5 kilometrov. Po podatkih organizacije "Environmental Protection Agency" so izpusti ogljikovega dioksida avtomobilov do 40x večji, kot v primeru kolesa z elektro pogonom. Z uporabo električnih koles za kratke razdalje torej ne varujete samo okolja, temveč hkrati potujete tiho in ekonomično.

2. Postanite mobilni in hkrati ohranjajte formo

So e-kolesa namenjena samo tistim, ki si želijo ležerne vožnje? Nikakor! Čeprav elektro motor asistira vožnjo, je potrebno za premik še vedno zagnati gonilke. Prav tu e-kolesa pokažejo svoje obsežne načine uporabe, saj si vsak uporabnik lahko sproti nastavlja stopnjo podpore, ki jo elektro motor ponuja. Študije nakazujejo na dejstvo, da so poti opravljene z e-kolesi, občutno daljše kot tiste z običajnimi. To pomeni, da ni pomembno ali iščete gorske avanture ali zgolj izlet po službi, moč asistence elektro motorja si lahko prilagodite popolnoma po vaših željah in s svojim e-kolesom raziščete neraziskano.

3. Pozabite na čelni veter

Skoraj vsi smo se že znašli v situaciji, ko smo se na kolesu borili s čelnim vetrom. V takih trenutkih, ko se spogledujemo z dolgim vzponom ali se že več kilometrov spopadamo s čelnim vetrom, si zaželimo kančka pomoči. Na tej točki vstopi e-kolo, s katerim vam speljevanje na strmem klancu ali vetroven dan ne bosta več pokvarila nedeljskega izleta. V takih trenutkih asistenco elektro motorja z enim samim klikom preprosto povečate in že ste na poti k novim izzivom.

4. Kot nalašč za pot v službo

Si želite izboljšati formo na poti v službo? Potem je e-kolo najboljša izbira za vas. Po raziskavi medija "Svet kapitala", kar 64% Slovencev do službe potuje manj kot 20 kilometrov. 44% vprašanih, pa kot razlog zakaj na delo prihajajo z avtomobilom, navaja slabe avtobusne povezave. E-kolo rešuje slednje in je na poti v službo popolni zmagovalec.

5. Dodatni pospešek športnikom

Zahvaljujoč nastavljivi stopnji asistence pogonskega sklopa, je e-kolo kot nalašč za treninge ali okrevanje po poškodbi. Poleg tega, pa pogonski sklop olajša breme kolen in stegenskih mišic, kar posledično zmanjšuje pritisk na sklepe, kite in vezi. Polnovzmetena e-kolesa pa so poleg tega odlično orodje za tiste, ki si so bolj naklonjeni spustom.

6. Povezujejo različno pripravljene kolesarje

Verjetno smo se vsi znašli v situaciji, ko smo se odpravili na kolesarski izlet z nekom, ki bi si želel, da bi se malo manjkrat ustavili za počitek. Z e-kolesom se to ne bo ponovilo, saj elektro motor s pomočjo nastavljivih programov izenačuje razlike v kondicijski pripravljenosti. Kaj je torej rezultat? Kolesarski izlet, ki ga boste vsi želeli ponoviti.

7. So zabavna za uporabo

Z E-kolesi kolesarjenje postane manj naporno in bolj zabavno. Na ta način boste lahko tekom vožnje bolj pozorno opazovali okolico in s tem popolnoma tranformirali kolesarjenje, kot ga poznate.

8. So prijazna denarnici

E-kolesa so v primerjavi z avtomobili z vidika nakupa in vzdrževanja občutno bolj varčna. Strošek goriva, zavarovanja, in parkiranja z E-kolesom? Nič! 100 prevoženih kilometrov z avtomobilom, vas bo v povprečju stalo € 12, medtem ko boste za enako razdaljo z e-kolesom odšteli zgolj € 0.25 centov.

9. Celostna mobilnost

Z E-kolesom v mesto ali do železniške ali avtobusne postaje? Pot je zaradi fleksibilnosti same narave transporta s kolesom popolnoma prilagodljiva, z dodatkom električne asistence, pa to postane še hitrešje in preprostejše. Iskanje parkirnega mesta je z E-kolesom stvar preteklosti.

10. E-kolo za vsakogar

Trg električnih koles se nenehno spreminja in nam omogoča vse večjo izbiro E-koles za različne namene. Iščete kolo za mestno vožnjo, vikend izlete ali visokogorske avanture? Ko je potrebno sprejeti končno odločitev, boste pri nas našli E-kolo za vsak namen.